Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Kentsel dönüşüm Gönen'in projesi

Kentsel dönüşüm Gönen

10 yılda yaşama geçirdiği proje ve yatırımlarla Gönen'in geleceğini şekillendiren AK Parti adayı Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar...

10 yılda yaşama geçirdiği proje ve yatırımlarla Gönen'in geleceğini şekillendiren AK Parti adayı Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'ın dört elle sarıldığı Kentsel Dönüşüm, STÖ kadar Gönen halkını da heyecanlandırıyor. Gönen'i Kaplıca turizminde Türkiye'nin merkezi yapacak olan Kentsel dönüşümün projesinin başladığını hatırlatan Başkan Yakar, 2014'te deri sanayimiz Deri OSB'de hizmet vermeye başlayacak, tabakhanenin bulunduğu alana ise 2014'ün ikinci 6 ayında  sonunda turizm tesislerinin inşaatı TOKİ vasıtasıyla başlayacak” dedi.
GÖNEN'DE ÇITAYI YÜKSELTECEK PROJE
Gönen Çayının ıslahını da kapsayan tabakhane, üç yol kavşağı ve yeni köprüyü içine alan 138 dönüm alanın tamamının kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini hatırlatan AK Parti adayı Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Proje kapsamında TOKİ, 4-5 tane 5 yıldızlı oteller yapacak. İnşa edilecek olan oteller, TOKİ ihale usulü yatırımcılara satılacak yada kiralanacak. Gönen Belediyesi olarak biz, otellere sıcak su satacağız” dedi.
Kaplıcalardan sonra Gönen'e ikinci bir turizm merkezi kazandırılacağını, Tabakhaneye yapılacak tesislerle Gönen'in kaplıca turizminde Türkiye'nin en önemli merkezi olacağına da işaret eden Başkan Hüseyin Yakar, Termal turizmi kongre turizmiyle buluşturmayı hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm, Gönen'de köyden kentte yaşayan 75 bin insanımızı doğrudan etkileyecek bir proje” derken, deri sanayicinin de mağdur edilmeden deri OSB'ye taşınacağını söyledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli